suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Savonlinnan aikuislukio tarjoaa monipuolista koulutusta aikuisille ja nuorille. Koulussamme voi opiskella lukion oppimäärän, suorittaa ylioppilastutkinnon tai opiskella peruskouluopintoja. Voit myös opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja, esimerkiksi kieliä, aineopiskelijana.

Otamme huomioon opiskelijoiden erilaiset tarpeet ja kehitämme monipuolisia ja joustavia opiskelumahdollisuuksia. Jos esimerkiksi et pääse osallistumaan lähitunneille, voit suorittaa kursseja verkkokursseina. Joustavien järjestelyiden ansioista opinnot on mahdollista aloittaa missä vaiheessa lukuvuotta tahansa.

Toimi näin

Aikuisten lukiokoulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen. Opiskelija voi valita lukionsa vapaasti.

Opiskelijaksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa tai täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake verkossa.

http://www.itasuomenaikuislukioverkko.fi/index.php/ilmoittautuminen/ilmoittautumislomake

Opinto-ohjelman laatimista varten tarvitaan todistukset aikaisemmista opinnoista. Kurssivalinnat tehdään ilmoittautumislomakkeeseen vuosittain kurssitarjottimen perusteella. Perusasteen tai lukion tutkintoa suorittava ilmoittautuu varsinaiseksi opiskelijaksi. Yksittäistä oppiainetta tai kurssia suorittava ilmoittautuu aineopiskelijaksi.

Opiskelu aikuislukiossa on opiskelijalle maksutonta. Muiden toisen asteen oppilaitosten opiskelijat ilmoittaa oman koulun yhteyshenkilö.

Henkilötietoihin ja kurssivalintoihin tulleet muutokset tai opintojen keskeyttäminen tulee ilmoittaa viipymättä kansliaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuislukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Aikuislukiossa voi korottaa aikaisemmin saamiaan arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Aikuislukiokoulutusta järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Aikuislukiokoulutuksessa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen läpäistäkseen opiskelijan on suoritettava hyväksytysti vähintään 44 kurssia. Aikuislukiossa voi suorittaa myös peruskoulun päättötodistuksen, opiskella yksittäisiä peruskoulun aineita ja korottaa suorittamiaan arvosanoja.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSavonlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaSavonlinnan kaupunki
Alue Savonlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 8.11.2019