suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Aikuislukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

eLukio on 22 itsenäisen lukion verkosto, joka tarjoaa yhteistyönä lukio-opintoja. eLukion "kouluna" toimii internetissä Moodle- oppimisympäristö ja lähiopetukseen hyödynnetään Adobe Connect - verkkokokousjärjestelmää.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

eLukiossa opiskelussa tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden ja kuulokemikrofonin. Kontaktiopetus, tehtävät ja harjoitustyöt tehdään internetin kautta Moodleen. Kurssien kokeet tehdään vielä pääosin eLukion mukana olevalla lukiolla. Joillakin kursseilla on käytössä verkkokokeet jotka tehdään Moodlessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Aikuisille tarkoitettuun lukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Voit opiskella aikuislukiossa töiden ohella.

Voit myös suorittaa kesken jääneet lukio-opinnot loppuun tai korottaa aiemmin suoritettuja arvosanoja. Opiskelijan aiemmin hankkimat tiedot, taidot ja osaaminen otetaan huomioon, jos ne vastaavat opetussuunnitelman sisältöjä.

Koko lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus 88 opintopistettä.

Ylioppilastutkinnon suorittaminen tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa. Opetusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Palvelusta vastaa

Kalajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 21.8.2020