suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Aikuislukiokoulutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hankasalmen kunta
Alue: Hankasalmi
Palvelun kieli: suomi

Aikuislukiokoulutus on tarkoitettu lähinnä 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä sekä ylioppilastutkinnon. Aikuislukioon voi hakeutua myös aineopiskelijaksi suorittamaan yksittäisiä kursseja. Aikuisilla lukion oppimäärän laajuus on vähintään 44 kurssia.

Hankasalmen lukiossa aikuisopiskelijat osallistuvat yhdessä nuorisoasteen opiskelijoiden kanssa samoille kursseille kontaktiopetuksessa päiväaikaan opiskellessaan. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.


Toimi näin

Aikuisten lukiokoulutukseen voi hakeutua ympäri vuoden ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen. Opiskelija voi valita lukionsa vapaasti.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Aikuislukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Aikuislukiossa voi korottaa aikaisemmin saamiaan arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa.

Aikuislukiokoulutusta järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Aikuislukiokoulutuksessa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen läpäistäkseen opiskelijan on suoritettava hyväksytysti vähintään 44 kurssia. Aikuislukiossa voi suorittaa myös peruskoulun päättötodistuksen, opiskella yksittäisiä peruskoulun aineita ja korottaa suorittamiaan arvosanoja.


Palvelun toteuttaa: 
Hankasalmen kunta