suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Aikuisen suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaalla aikuisten suun terveydenhuolto toteutetaan yksilöllisen hoidon tarpeen mukaan. Säännölliset suun ja hampaiden tutkimukset sekä hyvä omahoito ennaltaehkäisevät suun sairauksia. Aikuiset varaavat ajan itse suun terveydenhuoltoon.

Tutkimuskäynnillä potilaalle tehdään hoidon tarpeeseen perustuva yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritellään toteuttamisaikataulu sekä seuraavan tutkimuksen ajankohta. Suun terveydenhuollon ammattilaiset antavat terveysneuvontaa ja ohjaavat hyvän omanhoidon toteuttamisessa. Hyvä ja huolellinen omahoito on tärkeää suun terveyden ylläpitämiseksi. ​

Asiointi tapahtuu joko sähköisesti tai puhelimitse. ​Ennen käyntiä on hyvä täyttää esitietolomake ja tulostaa se mukaan käynnille. Lomakkeen voi täyttää myös sähköisenä Maisa.fi-palvelussa.

Lasta odottavat vanhemmat:

Ensimmäistä lasta odottavilla vanhemmilla on tilaisuus osallistua maksuttomaan suun terveydentilan ja hoidontarpeen arvioon. Käynti on osa neuvolatoimintaa. Käynnillä keskustellaan yksilöllisistä suun hoidon tarpeista ja annetaan neuvontaa. Neuvontakäynniltä ohjataan tarvittaessa maksullisiin aikuisten suun terveydenhuollon palveluihin.

Uudelleen synnyttäville suun terveydenhuollon palvelut ovat maksullisia. ​

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.

Kiireetön ja kiireellinen palvelu edellyttävät ajanvarausta. Hoitoon pääsy määräytyy suun terveydenhuollon ammattihenkilön tekemän hoidon tarpeen arvion ja kiireellisyyden mukaan.

Palvelusta ja peruuttamattomasta ajasta peritään asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.

Ensimmäistä lastaan odottavalle perheelle suun terveysneuvontakäynti on maksuton. Hoidon tarpeen arvion perusteella vanhemmat voidaan ohjata aikuisten suun terveydenhuollon palveluihin, joista peritään asiakasmaksuasetuksen mukainen maksu 18 vuotta täyttäneiltä.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 14.8.2022