suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

Aikuis- ja perhetyö

  • Palvelu
  • Tornio
  • Julkinen palvelu

Aikuissosiaalityö tukee 18 – 64 –vuotiaiden torniolaisten sosiaalista hyvinvointia, toimintakykyä ja omatoimista suoriutumista elämän erilaisissa ongelmissa.

Sosiaalityöllä ehkäistään sosiaalisten ongelmien synty arvioimalla asiakkaan elämäntilannetta, vahvuuksia ja ongelmia. Asiakkaiden kanssa etsitään yhdessä vaihtoehtoja ja ratkaisuja elämäntilanteen parantamiseksi ja motivoidaan asiakasta muutokseen. Asiakasta ohjataan, tuetaan ja neuvotaan, jotta asetetut tavoitteet saavutetaan tai tilanne saadaan ratkaistua. Työskentelyn pohjaksi asiakkaalle laaditaan palvelutarpeen arvio ja tarvittaessa sitä täydennetään asiakassuunnitelmalla. Aikuissosiaalityön työmuotoihin kuuluu myös ehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittely.

Aikuissosiaalityön puoleen voit kääntyä mm. silloin kun tarvitset neuvoa ja tietoa palveluista ja etuuksista. Perhe-elämässäsi on ristiriitatilanteita. Taloudellinen tilanne on umpisolmussa. Tarvitset apua päihdeongelmissa tai tarvitset apua ja tukea asunnon tai asumisen järjestämisessä.

Voit varata ajan sosiaalityöntekijälle tai -ohjaajalle tai ottaa heihin yhteyttä puhelimitse puhelinaikana tai verkkoneuvonnan virtu.fi kautta.

Toimi näin

Perustoimeentulotuki on siirtynyt Kelalle 1.1.2017. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakijan on esitettävä hakemuksen liitteenä selvitykset tuloista ja varallisuudesta sekä muista toimeentulotukioikeuden selvittämisen kannalta välttämättömistä seikoista (tiliotteet, tosite vuokranmaksusta, lasku/kuitti menoista joihin hakee toimeentulotukea, verotuspäätös vuosittain, kuolinpesän verotuspäätös), mikäli ne eivät tule esille KELA:n tiedoista. Hakijan on yksilöitävä ja perusteltava täydentävän tai ehkäisevän toimeentulotuen tarve.

Perustoimeentulotuesta tulee olla Kelan päätös, jotta täydentävä- ja ehkäisevä toimeentulotuki voidaan käsitellä sosiaalitoimistossa. Täydentävän- ja ehkäisevän toimeentulotuen hakeminen tapahtuu joko Kelan kautta tai toimittamalla kirjallinen hakemus sosiaalitoimistoon.

Aikuissosiaalityön päivystys palvelee asiakasta arkisin klo. 8.00 - 16.00 (virka-aikana) äkillisessä kriisitilanteessa, johon ei ole voinut ennalta varautua.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTornion kaupunki
Palvelusta vastaaTornion kaupunki
Alue Tornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 14.7.2020