suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Adoptioneuvonta

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Adoptioneuvontaa annetaan sekä vanhemmalle, joka haluaa antaa alaikäisen lapsensa adoptiolapseksi, että henkilölle, joka aikoo ottaa adoptiolapsen. Adoptiolapsineuvonnan tarkoituksena on valvoa lapsen etua sekä auttaa lasta, lapsen syntymävanhempia ja adoptiovanhempia ennen kuin tuomioistuin vahvistaa adoption sekä tarvittaessa sen jälkeen.

Lapsen adoptoiminen edellyttää aina adoptioneuvontaa. Ad ...

Toimi näin

Lisätietoa antavat adoptioneuvonnan sosiaalityöntekijät puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Adoptiolapsen ottamisen alaikäraja on 25 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Neuvontaa voivat antaa kunnat ja luvan saaneet alan järjestöt. Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta.

Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan.

Palvelun toteuttaa

Vaasan kaupunki

Palvelusta vastaa

Vaasan kaupunki
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 19.10.2022