suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Adoptioneuvonta

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Adoptio, eli lapseksi ottamisella lapsen biologisen vanhemman oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät adoptiovanhemmalle. Adoptiosuhde on purkamaton. Lapsen adoptio edellyttää adoptioneuvontaa. Rovaniemen kaupunki järjestää adoptioneuvontaa rovaniemeläisille.

Toimi näin

Ota yhteys Pelastakaa Lapset Ry:n Pohjois-Suomen aluetoimistoon tai Perheoikeudellisten palvelujen palveluesimieheen.

Kenelle ja millä ehdoin

Adoptioneuvontapalvelua tarvitseva asuu rovaniemellä. Adoption edellytyksiin kuuluu että adoptiota harkitsevan henkilön olosuhteet on selvitetty.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Neuvontaa voivat antaa kunnat ja luvan saaneet alan järjestöt. Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta.

Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 6.5.2020