suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Adoptioneuvonta

  • Palvelu
  • Parkano
  • Julkinen palvelu

Kotimainen ja kansainvälinen adoptio alkaa aina adoptioneuvonnalla, jolla pyritään varmistamaan lapsen edun toteutuminen. Adoptioneuvonta koskee kaikkia adoption osapuolia. Myös perheen sisäisissä adoptioissa neuvontaprosessi on lakisääteistä. Adoptioneuvonnasta Parkanon kaupungin sosiaalipalveluissa vastaa sosiaalityöntekijä.

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Sinun tulee hakeutua adoptioneuvontaan myös, jos harkitset lapsesi luovuttamista adoptoitavaksi.

Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa neuvotaan ja autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta. Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Lapsensa adoptioon antamista harkitseville annetaan tukea adoption pohtimiseen ja tietoa eri vaihtoehdoista.

Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan. Adoptioneuvontaa voivat antaa hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja luvan saaneet järjestöt.

Palvelun toteuttaa

Parkanon kaupunki

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 19.10.2022