suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Adoptioneuvonta

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kotimainen ja kansainvälinen adoptio alkaa aina adoptioneuvonnalla, jolla pyritään varmistamaan lapsen edun toteutuminen. Adoptioneuvonta koskee kaikkia adoption osapuolia.

Lapsen, lapsen adoptioon luovuttamista harkitsevien vanhempien ja adoptiolasta toivovien henkilöiden tulee saada adoptioneuvontaa ennen kuin adoptiosuhde voidaan muodostaa sekä myös adoption vahvistamisen jälkeen. Myös perheen sisäisissä adoptioissa neuvontaprosessi on lakisääteistä ja se koskee kaikkia adoption osapuolia.

Laukaan kunta ostaa adoptioneuvontapalvelut Pelastakaa lapset ry:ltä.

Toimi näin

Adoptioon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Pelastakaa lapset ry:n Keski-Suomen aluetoimistoon (010 8435 160, info@pelastakaalapset.fi). Voit myös asioida yhdistyksen toimipisteessä (Kauppakatu 32, 2. krs., 40100 Jyväskylä).

Tietoa adoptioista löydät Pelastakaa lapset ry:n verkkosivuilta (www.pelastakaalapset.fi).

Tausta ja lainsäädäntö

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Neuvontaa voivat antaa kunnat ja luvan saaneet alan järjestöt. Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta.

Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021