suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki

Aamupäivätoiminta

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen aamupäivätoimintaa järjestetään kaupungin peruskouluissa tai koulujen lähellä olevissa leikkipuistoissa. Aamupäivätoiminta on vapaaehtoista ja maksutonta. Toiminnassa ei tarjota erillistä aamupalaa mutta lapsilla on mahdollisuus nauttia omia eväitä.

Toimintaa järjestetään tarvittaessa kaikissa Helsingin 87 suomenkielisessä ja 14 ruotsinkielisessä kouluissa. Aamupäivätoiminnan ohjaajana toimii koulun oma henkilökunta tai koulu voi ostaa palvelun ulkopuoliselta taholta esimerkiksi iltapäivätoiminnan palveluntuottajalta tai urheiluseuralta.

Aamupäivätoiminnassa painottuvat kaverisuhteet ja myönteisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen. Toiminta on lapsilähtöistä yhdessäoloa, jossa vapaamuotoinen ja osittain ohjattu toiminta tukee lapsen toiminnallisen koulupäivän hyvää aloitusta. Toiminta voi olla esimerkiksi leikkimistä, pelaamista, ulkoilua, lepäämistä ja lukemista.

Aamupäivätoimintaa järjestetään koulun lukuvuoden aikana koulukohtaisia toiminta-aikoja noudattaen klo 8.00-10.00 välisenä aikana riippuen koulujen lukujärjestyksistä. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Kenelle ja millä ehdoin

Helsingissä koulua käyville 1.-2.-luokkalaisille ja 3.-4. -luokkalaisille erityisen tuen oppilaille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 25.9.2022