suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

80-vuotiaiden terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

80-vuotiaille tamperelaisille tehdään terveystarkastus kotikäyntinä. Tarkastukseen voit halutessasi tulla myös terveydenhoitajan vastaanotolle Tammelakeskuksen aikuisneuvolaan, joka sijaitsee Tammelakeskuksen terveysasemalla. Tarkastus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Mahdollisuudesta terveystarkastukseen kerrotaan kirjeitse. Kirjeessä on ilmoittautumisohjeet ja terveyskysely, joka käydään tarkastuksessa läpi yhdessä terveydenhoitajan kanssa.

Toimi näin

Ilmoittaudu terveystarkastukseen kutsukirjeen ilmoittautumisohjeiden mukaisesti puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 28.5.2019