suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

10-luokka (perusopetuksen lisäopetus)

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Jos jäit ilman opiskelupaikkaa toisen asteen oppilaitoksessa, voit saada perusopetuksen lisäopetusta 10-luokalla.

Toimi näin

Hae syksyllä alkaviin valmistaviin koulutukseen Opintopolussa.

Katso lisätietoja 10-luokasta linkistä "10-luokan verkkosivut".

Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Perusopetuksen lisäopetukseen voit osallistua, jos olet oululainen eikä sinulla ei ole paikkaa toisen asteen oppilaitoksessa ja jos päätit peruskoulun samana keväänä tai sitä edellisenä keväänä. Opetukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Oppilas voi kymppiluokalla korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 9.1.2020