suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joensuun kaupunki

10-luokka (perusopetuksen lisäopetus)

  • Palvelu
  • Joensuu
  • Julkinen palvelu

Kymppiluokalla voit opiskella ja korottaa seuraavia aineita: äidinkieli, matematiikka, ruotsi, englanti, historia ja yhteiskuntaoppi, biologia ja maantiede, terveystieto, fysiikka ja kemia sekä uskonto tai ET. Koulutuksen aikana opiskelija myös parantaa opintovalmiuksiaan, vahvistaa ammatinvalintaa sekä kehittää opiskelu- ja tiedonhankintataitojaan. Koulutus tukee nuoren kasvua ja kehitystä. Kymppiluokkaan sisältyy myös tutustumisjakso työelämään, ammatilliseen koulutukseen tai lukioon. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Koulutus ja oppimateriaali ovat opiskelijalle maksuttomat. Lisäksi opiskelija saa ilmaisen lounaan sekä käyttöönsä terveydenhoitajan ja kuraattorin palvelut. Joensuun seudun opiskelijoille tarjotaan lakisääteiset oppilaskuljetukset tietyin edellytyksin. Kymppiluokkalainen on oikeutettu hakemaan Matkahuollon ja VR:n opiskelijakortin ja matkustamaan sillä opiskelijahinnoin. Koulutus ei ole ammattiin johtavaa, joten KELA:n opintorahaan tai koulumatkatukeen opiskelija ei ole oikeutettu.

Toimi näin

Koulutuksiin haetaan perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa opintopolku.fi –palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet päättänyt peruskoulusi kuluvana tai edellisenä vuonna ja et ole saanut toisen asteen opiskelupaikkaa.

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Voit korottaa kymppiluokalla peruskoulun päättötodistuksen arvosanojasi.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJoensuun kaupunki
Palvelusta vastaaJoensuun kaupunki
Alue Joensuu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Joensuun kaupunki
Päivitetty: 27.12.2019