suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Lisäopetus on tarkoitettu niille peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka eivät ole päässeet toisen asteen oppilaitokseen ja/tai tarvitsevat lisäaikaa jatko-opintojen suunnitteluun. Lisäopetus on opiskelijoille maksutonta ja kestää yhden vuoden. Lisäopetuksen yhteydessä voidaan järjestää myös perusopetusta oppilaille, jotka eivät ole saaneet perusopetuksen päättötodistusta, mutta joiden oppivelvollisuus jatkuu edelleen. Ylöjärven lisäopetuksen opintomuotona on valittavana myös ns. Y-lukiokymppi. Opetusta järjestetään koulutuskeskus Valon tiloissa.

Toimi näin

Lisäopetuksen hausta saat tietoa kaupungin verkkosivuilta, joissa ilmoitetaan joka vuosi hakuajat. Lisätietoja saat myös lisäopetuksen opettajalta ja opinto-ohjaajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet päättänyt peruskoulusi kuluvana tai edellisenä vuonna ja et ole saanut toisen asteen opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Voit korottaa kymppiluokalla peruskoulun päättötodistuksen arvosanojasi.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021