suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Raahessa lisäopetusta annetaan yksittäisille oppilaille muun perusopetuksen yhteydessä. Koulun rehtori nimeää opiskelijalle vastuuhenkilön, joka vastaa opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Lisäopetus palvelee koulutusratkaisuna erityisesti niitä perusopetuksen päättäneitä nuoria, joilla on tarvetta vahvistaa opinnoissa tarvittavia tietoja, taitoja ja opiskelumotivaatiota tai jotka tarvitsevat lisäaikaa tulevaisuutensa suunnitteluun. Lisäopetuksen tehtävänä on myös tukea opiskelijoiden elämänhallintaa ja siten vahvistaa edellytyksiä itsestä huolehtimiseen, muutosten kohtaamiseen ja valintojen tekemiseen.

Toimi näin

Opetus- ja kasvatusjohtaja tekee päätöksen lisäopetukseen ottamisesta. Päätöstä varten huoltajan tulee toimittaa opetusvirastoon vapaamuotoinen anomus lisäopetusvuodesta. Anomuksen lisäksi koululta tarvitaan puoltava lausunto siitä, että opiskelija hyötyy lisäopetusvuodesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet päättänyt peruskoulusi kuluvana tai edellisenä vuonna ja et ole saanut toisen asteen opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Voit korottaa kymppiluokalla peruskoulun päättötodistuksen arvosanojasi.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 18.6.2021