suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

10-luokka (lisäopetus)

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Nokian kaupunki
Alue: Nokia
Palvelun kieli: suomi

Nokianvirran koulun hallinnoima perusopetuksen lisäopetusluokka toimii osoitteessa Yrittäjäkatu 11, Nokia. Lisäopetuksen oppilasmäärä on 15 opiskelijaa. Lisäopetusvuoden aikana oppilaiden on mahdollisuus selkeyttää koulutusvalintaansa työharjoittelun ja opinto-ohjauksen avulla sekä korottaa peruskoulun päättöarvosanoja. Lisäopetuksen opetussuunnitelma sisältää työharjoittelua, lähiopetusta ja verkko-opintoja. Opiskelu tapahtuu erilaisissa oppimisympäristöissä.


Toimi näin

LISÄOPETUKSEN HAKU TAPAHTUU SÄHKÖISESTI OSOITTEESSA www.opintopolku.fi

Hakuaika lukuvuoden päättyessä. Tarkemmat ohjeet opintopolku.fi osoitteessa.

(haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen)

Tiedot valinnoista julkaistaan aikaisintaan elokuun alussa.


Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Oppilas voi kymppiluokalla korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.


Palvelun toteuttaa: 
Nokian kaupunki