suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Alue

Liminka
Palvelun kieli: suomi

Limingan kunnassa ei tällä hetkellä tarjota perusopetuksen lisäopetusta. Lisäopetuksen voi suorittaa myös muussa kuin omassa peruskoulussa. Koulutukseen haetaan yhteisessä perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa Opintopolku.fi-palvelussa.


Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää oppilaan opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Oppilas voi kymppiluokalla korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.


Palvelun toteuttaa: 
Limingan kunta