suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen voivat hakea kuluvana tai edellisenä vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet toisen asteen opiskelupaikkaa lukiosta tai ammatillisista oppilaitoksista tai ovat jättäneet tarjotun opiskelupaikan käyttämättä.

Toimi näin

Hae lisäopetukseen Opintopolku.fi -palvelun kautta (www.opintopolku.fi) tai suoraan opistojen sivujen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet päättänyt peruskoulusi kuluvana tai edellisenä vuonna ja et ole saanut toisen asteen opiskelupaikkaa.

Lähimmät 10-luokat eli lisäopetus järjestetään Lapinlahdella Portaanpään kristillisessä opistossa sekä Ylivieskassa Raudaskylän kristillisessä opistossa.

Palvelu on maksuton.

Opetus, oppikirjat ja opetusmateriaali on maksutonta, minkä lisäksi tarjotaan ilmainen lounas. Sekä Portaanpään että Raudaskylän kristilliset opistot tarjoavat opiskelijoille myös maksutonta majoitusta. Mikäli ei halua asua opistolla, voi Kelalta hakea koulumatkatukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Voit korottaa kymppiluokalla peruskoulun päättötodistuksen arvosanojasi.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020