suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruulla lisäopetusta järjestetään Keuruun yhteiskoulussa yhteistyössä Keuruun lukion ja muun toisen asteen koulutuksen kanssa. Lisäopetuksen käytännön toteutuksesta vastaa toisen asteen opinto-ohjaaja.

Lisäopetus toteutetaan yksilöllisesti; jokaisen oppijan opintopolku on erilainen. Lisäopetusvuosi on opiskelijalle itsenäistymisen vuosi, jonka aikana nuoren itsetunto ja minäkuva vahvistuu mm. palautteen ja arvioinnin kautta. Opiskelijan kohtaaminen yksilönä konkretisoituu mm. säännöllisessä viikottaisessa opiskelijan ja ohjaajan tapaamisissa

Toimi näin

Lisäopetukseen voi hakeutua perusopetuksen päättymistä seuraavana tai sitä seuraavana syksynä. Lisäopetuksessa on kaksi opiskelija paikkaa ja niihin voi hakeutua keuruulaiset nuoret. Haku tapahtuu www.opintopolku.fi -hakupalvelun kautta. Haku Keuruun lisäopetukseen on nuorille aina perusteltu, erityinen ratkaisu, josta käydään keskusteluja perusopetuksen opinto-ohjaajan, nuoren ja huoltajien kanssa ennen hakeutumista.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet päättänyt peruskoulusi kuluvana tai edellisenä vuonna ja et ole saanut toisen asteen opiskelupaikkaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kymppiluokan tavoitteena on kehittää opiskelu- ja uranvalintamahdollisuuksia sekä helpottaa jatkokoulutukseen pääsyä. Voit korottaa kymppiluokalla peruskoulun päättötodistuksen arvosanojasi.

Kymppiluokan opetus kestää lukuvuoden ajan. Sitä annetaan vähintään 1100 tuntia. Opetukseen voi kuulua myös työelämään tutustumista sekä yhteiskuntatietojen ja -taitojen kartuttamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020