suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

10-luokka (lisäopetus)

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan kaupungissa toimii perusopetuksen lisäopetuksen luokka eli 10-luokka. Luokan nimi on TÄYSOSUMA, ja se toimii Pitkäjärven koulussa Kangasalla.

Luokka on tarkoitettu niille peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka eivät ole päässeet toisen asteen oppilaitokseen ja/tai tarvitsevat lisäaikaa urasuunnitteluunsa.

Toimi näin

Luokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi sekä täyttämällä erillinen paperilomake, jonka voit tulostaa alla olevasta linkistä.

https://www.kangasala.fi/wp-content/uploads/2018/10/10-luokka_lisatietolomake.pdf

Lisätietoja Täysosumasta saat luokan opettajalta tai Pitkäjärven koululta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakukelpoisia ovat kuluvana vuonna peruskoulunsa päättäneet nuoret, jotka eivät ole saaneet opiskelupaikkaa tai jotka haluavat korottaa päättötodistusnumeroista saadakseen haluamansa jatko-opintopaikan.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 3.11.2021