suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Organisaatio

Vaihtoehtoinen nimi PSHP

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa vaativan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja ja luo edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on 23 jäsenkunnan omistama kuntayhtymä. Jäsenkuntia ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella asuu yhteensä yli puoli miljoonaa asukasta.

Hoidon tuottaa Tampereen yliopistollinen sairaala, johon kuuluvat

• Tays Keskussairaala Tampereella

• Tays Hatanpää Tampereella

• Tays Sastamala Sastamalassa

• Tays Valkeakoski Valkeakoskella

• Tays Pitkäniemi Nokialla

Osan palveluista tuottavat sairaanhoitopiirin omistamat osakeyhtiöt ja liikelaitos. Tekonivelleikkaukset tekee Tekonivelsairaala Coxa, sydänpotilaita tutkitaan ja hoidetaan Tays Sydänsairaalassa ja laboratoriotoiminnasta vastaa Fimlab Laboratoriot Oy. Kuvantamistutkimuksista ja lääkehuollon palveluista vastaa Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos.

Tampereen yliopistollinen sairaala tuottaa palveluja myös erityisvastuualueensa sairaanhoitopiireille, joita ovat Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Mitä palveluja voin saada?


Tutustu organisaation asiointikanaviin