suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Mitä teen?

Ongelmana alkoholi, huumeet tai rahapelaaminen

Raha-asiat ja asuminen

Talous parempaan kuntoon

Epävarmaa taloustilannetta voit lähteä purkamaan eri tavoin. Voit saada tukea rahaongelmien selvittelyyn, asunnon hankintaan ja asumiskuluihin sekä työelämää koskeviin pohdintoihin.

Päivitetty: 26.8.2021

Asunto ja asumiskulut

Asumiskuluihin voit hakea Kelalta asumistukea. Asumistukea voidaan maksaa, jos samassa asunnossa asuvien yhteenlaskut tulot ovat pienet.

Yleinen asumistuki - Kela.fi

Jos olet joutunut tai joutumassa asunnottomaksi, ota yhteyttä kuntasi sosiaalitoimeen. Tee muuttoilmoitus joko sähköisesti tai Postista saatavalla paperilomakkeella. Merkitse muuttoilmoitukseen, ettei sinulla ole tietystä päivämäärästä lähtien asuntoa. Kun saat uuden asunnon, tee uudelleen muuttoilmoitus.

Muuttoilmoitus verkossa - Posti.fi

Monessa kunnassa on tarjolla tukiasuntoja ja muita asumispalveluja päihde- tai muun ongelman kanssa eläville tai niistä toipuville. Niistä voit tiedustella oman kuntasi sosiaalipalveluista. 

Myös järjestöt tarjoavat monenlaisia palveluita asunnottomille. Näitä ovat esimerkiksi yömajat ja päiväkeskukset. Järjestöt ylläpitävät myös tukiasuntoja, joihin on mahdollista päästä kunnan sosiaalipalveluiden kautta.

Päivitetty: 22.9.2021
ladataan...

Työelämä

Huolehdi työkyvystäsi sekä henkisesti että fyysisesti. Käytä työterveyshuollon palveluita ja ota vastaan tuki, jota työnantaja tarjoaa työkykysi ylläpitoon ja arviointiin. 

On sekä sinun että työnantajan etu, että pystyt tekemään töitä. Jos päihteiden käyttösi tai rahapelaamisesi taustalla oli työstä johtuvia syitä, ne kannattaa käsitellä esihenkilön ja työterveyshuollon ammattilaisten kanssa, jotta et joudu uudelleen samaan tilanteeseen.

Jos olet ollut pidempään poissa töistä kuntoutumisen vuoksi tai muista terveyssyistä, työelämään paluun tueksi on tarjolla erilaisia keinoja. Tie työelämään -sivustolta voit lukea lisää työkyvystä.

Jos olet yrittäjä ja oma toimeentulosi tai mahdollinen sairastuminen mietityttää, tutustu Yrittäjän toimeentulon turvaaminen -sivuihin

Päivitetty: 22.9.2021