suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Alaikäisen viestien käyttö

Suomi.fi-viestien käyttöönotossa ei ole ikärajaa. Alle 18-vuotias voi itse ottaa Suomi.fi-viestit käyttöönsä, jos hänellä on käytössään henkilökohtaiset vahvan tunnistuksen välineet eli esimerkiksi pankkitunnukset tai  mobiilivarmenne. 

Alaikäisen puolesta voi toimia myös hänen huoltajansa. Jotta voit ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön alaikäisen lapsesi puolesta, tulee sinun olla lapsen laillinen huoltaja väestötietojärjestelmässä. 

Lapsen puolesta asiointi voi estyä joissakin tapauksissa.

Toimi näin, kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön alaikäisen lapsen puolesta:

  1. Tunnistaudu Suomi.fihin omilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineilläsi. Tunnistaudu-painike löytyy Viestit-sivulta sekä jokaisen sivun oikeasta yläkulmasta. 
  2. Ota Suomi.fi-viestit käyttöön itsellesi. 
  3. Siirry asioimaan alaikäisen lapsesi puolesta painamalla Asioi toisen puolesta -painiketta. 
  4. Valitse listalta lapsi, jonka puolesta haluat asioida. Valinnan jälkeen palaat viestien näkymään ja näet, että asioit nyt toisen henkilön puolesta. 
  5. Ota viestit käyttöön alaikäiselle lapsellesi. 
  6. Hyväksy sähköisten viestien toimittaminen ja täydennä sähköpostiosoite, johon haluat automaattisen ilmoituksen lapsellesi saapuneista viesteistä.

Viestien käyttöönoton yksityiskohtaiset ohjeet.

Lue tarkemmin alaikäisen lapsen puolesta asioinnista.

Ohjevideo

Viittomakieliset videot -otsikon alta löydät alaikäisen puolesta asiointiin opastavan videon, jossa on mukana viittomakielinen tulkkaus sekä ääni.

Viittomakieliset videot


Päivitetty: 1.9.2022