suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Eläkkeelle siirtyminen

Eläkeläisalennukset, viittomakielinen video

Viittomakielinen video

Eläkkeelle jääneenä tai yli 65-vuotiaana sinulla on oikeus monenlaisiin eläkeläisalennuksiin. Ne vaihtelevat suuruudeltaan, eikä yhtenäistä käytäntöä ole. Muista kysyä esimerkiksi matkalippuja, pääsylippuja tai palveluja ostaessasi, oletko oikeutettu eläkeläisalennukseen.

Työeläke- tai Kela-kortilla alennusta

Eläkeläisenä saat alennusta esimerkiksi junalipuista ja kaukoliikenteen linja-autolipuista. Alennusten saamiseksi sinun tulee yleensä todistaa, että olet eläkeläinen tai yli 65-vuotias. Tähän tarkoitukseen käy työeläkeyhtiöltä saamasi työeläkekortti tai yli 65-vuotiailla henkilökortti. Kansaneläkkeen saajana voit todistaa eläkeläisyytesi Kelan antamaa korttia näyttämällä.

Alennuksia ja maksuttomia palveluita

Eläkeläisalennus voi olla suuruudeltaan mitä tahansa muutamasta prosentista täyteen maksuttomuuteen. Kulttuuritapahtumien liput ovat usein eläkeläisille edullisempia kuin muille. Jotkut kunnat tarjoavat yli 70-vuotiaille maksuttoman pääsyn kunnan uimahalleihin ja kuntosaleille. Kampaamot, parturit ja muut yritykset voivat tarjota eläkeläisille alennuksia jatkuvasti tai esimerkiksi tiettyinä kellonaikoina.

Useat kunnat myöntävät sotaveteraaneille ilmaisen joukkoliikennelipun ja maksuttoman pysäköintiluvan.