Työllistyminen
TE-toimisto ja kuntasi tarjoavat sinulle apua työllistymiseen, esimerkiksi
- saat tukea työnhakuun, ammatinvalintaan ja uranvaihdon pohtimiseen.
- jos et saa nykyisellä koulutuksellasi töitä, voit opiskella opintotuella, oppisopimuksella, työvoimakoulutuksessa tai tietyin ehdoin työttömyysetuudella
- uuden yrityksen perustamista varten voit saada neljä kuukautta työttömyysetuutta tai enintään vuoden verran starttirahaa
- pitkäaikaistyöttömyyden katkaisemiseksi on monta keinoa, kuten palkkatuki, työkokeilu ja työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu.
Osassa työllisyyspalveluista on meneillään
Tämä tarkoittaa sitä, että joissain kunnissa osaa palveluista, joita TE-toimisto järjesti aiemmin, järjestävät heinäkuuhun 2023 asti kunnat. Sinun ei tarvitse itse selvittää, kuka järjestää työllisyyspalvelusi. Saat tiedon, kun ilmoittaudut työnhakijaksi. Jos olet jo TE-toimiston asiakas, sinuun ollaan yhteydessä asiasta vain silloin, kun asiakkuutesi siirtyy kunnalle.Katso aiheeseen liittyvät sisällöt:
Apua työnhakuun ja ammatinvalintaan
Saat apua työnhakuun ja urasuunnitteluun TE-palveluista ja kunnaltasi. Voit saada tukea työnhaun ja työmatkojen aiheuttamiin kustannuksiin.
Työttömästä opiskelijaksi
Jos et saa nykyisellä koulutuksellasi töitä, harkitse opintojen aloittamista. Opintoja tuetaan monella eri tavalla
Työttömästä yrittäjäksi
Jos et löydä osaamisellesi työnantajaa, harkitse yrityksen perustamista. TE-palvelut ja alueesi yrityspalvelut tukevat sinua toiminnan aloittamisessa.
Pitkäaikaistyöttömyys
Oletko ollut pitkään työtön, onko työhistoriasi katkonainen, vaikuttaako terveytesi tai muut asiat työllistymiseesi? Tilanteeseesi on tarjolla apua.