suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi – tietoa ja palveluja elämäsi tilanteisiin

Suomi.fi-verkkopalvelusta löydät tietoa eri elämäntilanteisiin ja yrityksen elinkaaren vaiheisiin. Pääset myös tutustumaan käytettävissä oleviin palveluihin ja saat toimintaohjeita asioiden hoitamiseen.

Kun tunnistaudut Suomi.fihin, voit viestiä viranomaisten kanssa, antaa ja pyytää valtuuksia sekä tarkistaa omat rekisteritietosi.

Suomi.fi-palvelut sähköiseen asiointiin

Viestit

Vastaanota viranomaisten viestit ja päätökset sähköisesti. Vastaa tai toimita viranomaisille lisätietoja.

Valtuudet

Valtuuta toinen asioimaan puolestasi tai pyydä valtuutusta asioida toisen puolesta.

Rekisterit

Tarkista tietosi eri viranomaisten rekistereissä.

Ajankohtaista

 • Suomi.fi-tunnistus: Danske Bankin turvakortit poistuvat käytöstä 14.9.

  Julkaistu 12.9.2019

  Danske Bank on ilmoittanut luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista eli turvakorteista 14.9. Tämä koskee myös Suomi.fi-tunnistusta ja kaikkia julkishallinnon palveluita, joihin tunnistaudutaan sen kautta.

 • Valtuudet-palvelu: Yrityksen puolesta asioinnissa saattaa esiintyä häiriöitä 2. - 3.9.

  Julkaistu 28.8.2019

  Yritys- ja yhteisötietojärjestelmässä tehtävien huoltotöiden vuoksi yrityksen puolesta asioinnissa saattaa esiintyä häiriöitä 2.9. klo 8 - 3.9. klo 11 välisenä aikana. Yrityksen puolesta asiointi toimii häiriön aikana normaalisti, mikäli asiointioikeus perustuu kaupparekisterin toimielinrooliin tai Suomi.fi-valtuuksissa annettuun valtuuteen. Toimielinrooleja ovat esimerkiksi toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, isännöitsijä ja prokuristi. Myös henkilön puolesta asiointi toimii normaalisti.

 • Suomi.fi-tunnistus: Nordean ja Danske Bankin tunnistuspalveluissa muutoksia syksyllä

  Julkaistu 27.8.2019

  Nordea ja Danske Bank ovat ilmoittaneet luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista kokonaan. Tämä koskee myös Suomi.fi-tunnistusta. Nordea ja Danske Bank ohjaavat asiakkaitaan ottamaan käyttöön puhelimeen asennettavan tunnuslukusovelluksen. Ne tarjoavat erillisen tunnuslukulaitteen niille käyttäjille, jotka eivät halua ottaa sovellusta käyttöönsä.

Lue kaikki uutiset