Suomi.fi förnyas under året 2017 och ersätter den nuvarande Suomi.fi-portalen, FöretagsFinland-portalen och Suomi.fi:s Arbetsrum som samlar ihop tjänster för myndigheter.Lär känna Suomi.fi:s utvecklingsversion.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Förstasidan / Service enligt tema / Trafik och resor / Turism

Turism

Den som reser inom landet får information om resemålet på ortens eller regionens infopunkter som specialiserat sig på turism och på deras webbplatser. På infopunkterna kan man också fråga efter lämplig inkvartering samt få tips om vad det lönar sig att se och göra på olika orter.

Den som reser utomlands får information om resemålet från researrangören, olika länders resebyråer, reseguider och på webben.

Researrangemangen omfattar också en utredning i förväg av säkerheten och hälsoriskerna i resemålet. Utrikesministeriet informerar om säkerhetssituationen i olika områden. Hälsocentralerna tillhandahåller information om vilka vaccineringar man behöver.

Separata bestämmelser gäller för import och export av varor, djur och växter. Tullen ger råd till resenärer i frågor som gäller import och export.

Visa innehållet: Mest använda först I alfabetisk ordning

Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.