Suomi.fi förnyas under sommaren 2017 och ersätter den nuvarande Suomi.fi-portalen, FöretagsFinland-portalen och Suomi.fi:s Arbetsrum som samlar ihop tjänster för myndigheter.Lär känna Suomi.fi:s utvecklingsversion.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Förstasidan / Service enligt tema / Trafik och resor / Trafiksäkerhet

Trafiksäkerhet med ämnesord trafiksäkerhet

Trafikregler och vägmärken styr alla som rör sig i trafiken. Polisen har i uppgift att övervaka trafiken och att reglerna följs.

Meteorologiska institutet ger till exempel varningar om dåligt före. Rundradions radiokanaler och  text-tv:s trafikmeddelanden ger information om trafikstörningar.

Användning av säkerhetsbälte är obligatoriskt i bilar. Både föraren och passagerarna skall ha räddningsväst i stora båtar. I roddbåtar är räddningsvästar inte obligatoriska men de rekommenderas.

Enligt lagen är hjälm obligatorisk för motorcyklister och mopedförare. Också cyklister och passagerare, såsom barn som transporteras på cykel, bör i allmänhet bära en ändamålsenlig hjälm under körningen. Fotgängare och cyklister som rör sig i mörker behöver reflexer.

Med navigeringsutrustning kan man förbättra ruttplaneringen och därigenom öka säkerheten i trafiken. Uppföljnings- och styrsystem för trafiken tar fram information för både trafikplanerarna och förarna.

Visa innehållet: Mest använda först I alfabetisk ordning

Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.