Förstasidan / Service enligt tema / Arbete och pensioner / Arbetslöshet och utkomstskydd för arbetslösa

Arbetslöshet och utkomstskydd för arbetslösa

Arbets- och näringsbyråerna förmedlar arbetsplatser, hjälper med att söka jobb och ordnar stödtjänster, såsom coachning i jobbsökning. De arbetslösa erbjuds även arbetskraftsutbildning.

Förutsättningen för att få utkomstskydd som arbetslös är att man står till förfogande på arbetsmarknaden. Arbetslösa kan ansöka om utkomstskydd då de anmält sig som arbetssökande på arbets- och näringsbyrån. Anmälan kan göras på webben på arbets- och näringsbyråns sida Egen jobbsökning, där man loggar in med sina bankkoder.

Arbetslöshetskassorna betalar ut inkomstrelaterat utkomstskydd till sina medlemmar. FPA betalar ut grunddagpenning till arbetslösa som inte tillhör någon arbetslöshetskassa ifall förutsättningarna för att man skall få grunddagpenning uppfylls.

Visa innehållet: Mest använda först I alfabetisk ordning

Skriv ut
Dela Suomi.fi länken
X
 
 

Med funktionen Dela Suomi.fi länken kan du lägga det viktigaste innehållet i Suomi.fi till dina bokmärken eller skicka det per e-post till utvalda mottagare. Du kan också dela ut önskat innehåll i Suomi.fi till dina nätverk på de vanligaste webbsamfundstjänsterna.

XML Sidan senast uppdaterad 24.09.2014
Gå till Medborgarrådgivningens webbtjänst.
Gå till Suomi.fi:s Arbetsrum - information och tjänster för myndigheter.
Gå till Företags Finland webbtjänst.

Suomi.fi-redaktionen | Statskontoret