Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Tietoa Suomi.fistä / Leijukkeet ja avoimet rajapinnat / Organisaation lomakkeet -leijuke

Organisaation lomakkeet -leijuke

Organisaation lomakkeet -leijukkeen avulla voidaan näyttää Suomi.fihin liitettyjä julkishallinon organisaatioiden lomakkeita ja sähköisiä asiointipalveluja toisessa verkkopalvelussa. Tämä leijuke ei sisällä kuntien lomakkeita, joille on oma leijukkeensa.

Leijuke esittää tilaajan valitseman organisaation lomakkeet ja asiointipalvelut. Valittu sisältö näkyy kehystettynä nostona, jossa on Suomi.fin logo ja teksti Tiedot tuodaan automaattisesti Suomi.fi-portaalista.

Leijukkeen sisältö päivittyy automaattisesti Suomi.fin sisällön päivittyessä.

Sisältöjen tilaaminen tapahtuu yksinkertaisen lomakkeen avulla, joka löytyy omalta alasivultaan. Lomakkeella määritellään, mitä Suomi.fin sisältöjä leijukkeeseen tuodaan ja miltä leijuke näyttää. Näin leijukkeen voi määritellä mahdollisimman tarkasti oman verkkopalvelun ulkoasun mukaiseksi. Leijukkeen ulkoasulle on myös määritelty Suomi.fin tyylien mukaiset oletusasetukset.

1. Leijukkeen määrittäminen

Leijukkeen tietoja ja ulkoasua määritellään tilauslomakkeen neljällä eri välilehdellä.

  • Sisältö: valittavissa sisällön kieliversio, organisaatio, näytettävien lomakkeiden ja asiointipalvelujen määrä, tilaajan määrittämä otsikko leijukkeelle sekä lomakekuvauksen ja organisaatiotiedon esittäminen.
  • Koko: leijukkeen korkeus ja leveys.
  • Värit: valittavissa taustan ja reunuksen värit.
  • Tekstityylit: valittavissa kirjasintyyppi ja -koko sekä tekstin väri.

Ainoastaan organisaatio ja leijukkeen otsikko ovat pakollisia tietoja, muut valinnat täsmentävät ja rajaavat tuotavaa sisältöä.

2. Esikatselu

Leijukkeen sisältövalintoja ja ulkoasua voi tarkastella esikatselussa ennen tilaamista. Kokeilemasi vaihtoehdot eivät tallennu järjestelmään. Eri vaihtoehtoja on suositeltavaa testata, jotta tilattava leijuke on varmasti sivustollesi sopiva.

Kun testaat leijuketta ennen tilausta, huomaa, että leijukkeiden esikatseluruutu suljetaan vihreästä rastista. Kunkin välilehdet asetukset saa alkutilaansa Palauta välilehden oletusarvot -painikkeella.

3. Tilaus

Kun olet määrittänyt leijukkeellesi sopivat ominaisuudet, kirjoita sähköpostiosoitteesi Tilaa leijuke -kohtaan ja paina tilausnappia. Saat määrittämäsi leijukkeen asennuskoodin ja alla olevat käyttöönoton ohjeet sähköpostiisi.

4. Leijukkeen käyttöönotto

Leijuke otetaan käyttöön käyttöön seuraavasti:

  1. Avaa sivustosi julkaisujärjestelmästä se sivu, jolle haluat tuoda leijukkeen.
  2. Vaihda sivun muokkaustyökalu sellaiseen tilaan, että näet sivun html-koodin.
  3. Siirrä kursori siihen kohtaan html-koodia, johon leijukkeen haluat. (Vihje: Monissa julkaisujärjestelmissä voit klikata hiiren haluamaasi kohtaan ennen html-näkymään siirtymistä, jolloin kursori on suoraan oikeassa kohdassa html-koodia.)
  4. Maalaa hiirellä sähköpostiviestissä saamasi koodi ja kopioi-liitä (copy-paste) koodi haluttuun kohtaan.
  5. Tallenna sivun muutokset ja julkaise sivu.

 

Esimerkki Organisaation lomakkeet -leijukkeesta

Esimerkkinä alla olevaan leijukkeeseen on valittu organisaatioksi Kela. Leijukkeen kieleksi on määritetty suomi, otsikoksi kirjoitettu "Kelan lomakkeet", mittasuhteiksi valittu 350 kertaa 500 pikseliä ja kuvaustekstit valittu näytettäviksi.

 
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.