Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Tietoa Suomi.fistä / Leijukkeet ja avoimet rajapinnat / Kunnan lomakkeet -leijuke

Kunnan lomakkeet -leijuke

Kunnan lomakkeet -leijukkeen avulla voidaan näyttää Suomi.fihin liitettyjä kuntien lomakkeita ja sähköisiä asiointipalveluja toisessa verkkopalvelussa.

Leijuke esittää tilaajan valitseman kunnan lomakkeet ja asiointipalvelut. Valittu sisältö näkyy kehystettynä nostona, jossa on Suomi.fin logo ja teksti Tiedot tuodaan automaattisesti Suomi.fi-portaalista.

Leijukkeen sisältö päivittyy automaattisesti Suomi.fin sisällön päivittyessä.

Sisältöjen tilaaminen tapahtuu yksinkertaisen lomakkeen avulla, joka löytyy omalta alasivultaan. Lomakkeella määritellään, mitä Suomi.fin sisältöjä leijukkeeseen tuodaan ja miltä leijuke näyttää. Näin leijukkeen voi määritellä mahdollisimman tarkasti oman verkkopalvelun ulkoasun mukaiseksi. Leijukkeen ulkoasulle on myös määritelty Suomi.fin tyylien mukaiset oletusasetukset.

1. Leijukkeen määrittäminen

Leijukkeen tietoja ja ulkoasua määritellään tilauslomakkeen neljällä eri välilehdellä.

  • Sisältö: valittavissa sisällön kieliversio, kunta, Suomi.fin aihesivu, linkkien määrä sekä tilaajan määrittämä otsikko leijukkeelle.
  • Koko: leijukkeen korkeus ja leveys.
  • Värit: valittavissa tausta, reunuksen, linkin ja navigaation värit.
  • Tekstityylit: valittavissa kirjasintyyppi ja tekstin väri.

Ainoastaan kunta ja leijukkeen otsikko ovat pakollisia tietoja, muut valinnat täsmentävät ja rajaavat näytettävää sisältöä.

2. Esikatselu

Leijukkeen sisältövalintoja ja ulkoasua voi tarkastella esikatselussa ennen tilaamista. Kokeilemasi vaihtoehdot eivät tallennu järjestelmään. Eri vaihtoehtoja on suositeltavaa testata, jotta tilattava leijuke on varmasti sivustollesi sopiva.

Kun testaat leijuketta ennen tilausta, huomaa, että leijukkeiden esikatseluruutu suljetaan vihreästä rastista. Kunkin välilehdet asetukset saa alkutilaansa Palauta välilehden oletusarvot -painikkeella.

3. Tilaus

Kun olet määrittänyt leijukkeellesi sopivat ominaisuudet, kirjoita sähköpostiosoitteesi Tilaa leijuke -kohtaan ja paina tilausnappia. Saat määrittämäsi leijukkeen asennuskoodin ja alla olevat käyttöönoton ohjeet sähköpostiisi.

4. Leijukkeen käyttöönotto

Leijuke otetaan käyttöön käyttöön seuraavasti:

  1. Avaa sivustosi julkaisujärjestelmästä se sivu, jolle haluat tuoda leijukkeen.
  2. Vaihda sivun muokkaustyökalu sellaiseen tilaan, että näet sivun html-koodin.
  3. Siirrä kursori siihen kohtaan html-koodia, johon leijukkeen haluat. (Vihje: Monissa julkaisujärjestelmissä voit klikata hiiren haluamaasi kohtaan ennen html-näkymään siirtymistä, jolloin kursori on suoraan oikeassa kohdassa html-koodia.)
  4. Maalaa hiirellä sähköpostiviestissä saamasi koodi ja kopioi-liitä (copy-paste) koodi haluttuun kohtaan.
  5. Tallenna sivun muutokset ja julkaise sivu.

Esimerkki Kunnan lomakkeet -leijukkeesta

Esimerkkinä alla olevaan leijukkeeseen on valittu kunnaksi Oulu ja Suomi.fin palveluaihe Rakentaminen ja remontointi. Leijukkeen otsikoksi on itse kirjoitettu Rakentaminen sekä määritelty, että linkeissä ei näytetä kuvaustekstejä eikä organisaatiota.

 
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.