Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Tietoa Suomi.fistä / Käyttäminen / Portaalin mobiilikäyttö

Portaalin mobiilikäyttö

Suomi.fi-portaalia voi käyttää mobiililaitteilla. Palvelu on lähtökohtaisesti suunniteltu kevyeksi, eikä siinä ole hitaasti latautuvia mediaelementtejä tai raskaita javascript-toteutuksia. Suomi.fi toimii mobiilikäytössä sellaisenaan, minkä vuoksi siitä ei ole tehty erillistä mobiiliversiota.

Viranomaisille suunnatussa Suomi.fin Työhuoneessa, Suomi.fi-leijukkeen tiedot näkyvät vain javascriptiä tukevilla mobiiliselaimilla. Kaikki kyseisen elementin tarjoamat tiedot ovat kuitenkin saatavilla Suomi.fi-portaalissa ilman javascriptiä.

  • Suomi.fin mobiilikäytön sujuvuuteen ja nopeuteen voi vaikuttaa matkapuhelimen tai muun mobiililaitteen mallikohtaisilla selainasetuksilla.
  • Mikäli sivu aukeaa hitaasti, voit estää selainta lataamasta kuvatiedostoja, jolloin sivun lataamisen tulisi onnistua nopeammin. Koska Suomi.fin kuviin ei liity tietosisältöä, kuvien estäminen ei vaikuta portaalin sisältöön.
  • Määrittämällä näytön kokoa pienemmäksi, näyttöön mahtuu kerralla enemmän sisältöä, mutta samalla fonttikoko saattaa pienentyä.
  • Sivujen zoomaus on mahdollista useissa, mutta ei kaikissa, laitteissa.
  • Tarkempia vinkkejä mobiiliselailuun saa yleensä laitteen omista ohjeista.

Mikäli selainkäytössä ilmenee ongelmia, ratkaisuna voi kokeilla toista selainta mobiililaitteessa.

 
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.