Etusivu / Viittomakielisille

Viittomakielisille

Suomi.fi-portaalista ja sivuston käyttämisestä on tuotettu kolme viittomakielistä videota, jotka löytyvät tämän sivun vasemmasta reunasta.

Tälle sivulle on koottu ne julkishallinnon tuottamat verkkosivut, joissa tieto esitetään viittomakielellä. Lisäksi sivulla on linkkejä, joissa on viittomakielisten elämän ja arjen kannalta tärkeitä hankkeita, tietoja ja palveluja. Sisältö on jaoteltu Suomi.fin palveluaiheiden mukaan.

Linkit sisältävät ainoastaan joko julkishallinnon tai kansalaisjärjestöjen tuottamaa tietoa. Kaupallisia tai yksityisten ihmisten verkkosivuja ei linkitetä Suomi.fihin.

Suomalaisen viittomakielen käyttäjiä on noin 14 000, joista noin 5 000 on viittomakieltä äidinkielenään tai ensikielenään käyttäviä kuuroja. Viittomakieli kuuluu Suomessa kymmenen suurimman äidinkielen joukkoon. Se on yksi Suomessa käytettävistä vähemmistökielistä.

Äidinkielenään viittomakieltä käyttävät ne kuurot, joilla on kuurot vanhemmat. Viittomakieli voi olla äidinkieli myös sellaiselle kuulevalle lapselle, jonka vanhemmista toinen tai molemmat ovat kuuroja. Kuulevien vanhempien kuuroille lapsille viittomakieli on ensikieli ja toimii heidän äidinkielenään.

Perhe- ja sosiaalipalvelut

Terveys ja ravinto

Laki ja oikeusturva

Turvallisuus ja järjestys

Opetus ja koulutus

Kulttuuri ja viestintä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 14.01.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori