Etusivu / Palvelut aiheittain / Ympäristö ja luonto / Luonnonvarat / Vesivarat

Vesivarat

Suomen luonnon tyypillinen piirre on vesistöjen, järvien ja jokien runsaus. Vesivarojen määrä vaihtelee maantieteellisen sijainnin ja vuodenaikojen mukaan.

Järvet ovat matalia, eli vaikka veden pintaa on paljon, vettä on melko vähän. Tämän takia Suomen pintavedet voivat likaantua herkästi. Myös Itämeri likaantuu herkästi.

Pohjavedellä tarkoitetaan maanpinnan alle imeytyvää ja kerääntyvää vettä. Suuri osa suomalaisten käyttövedestä on pohjavettä, koska se on yleensä laadultaan parempaa kuin pintavesi. Puhdistettua pintavettä juodaan etenkin pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla ja Oulussa. Maa-aineksen otto, teiden suolaus, polttonesteiden jakelu, maatalous ja kemikaalionnettomuudet voivat pilata pohjavesiä. Pohjavedet voivat myös happamoitua.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 15.10.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori