Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Ympäristö ja luonto / Luonnonvarat

Luonnonvarat asiasanalla tulvat

Luonnonvarat jakautuvat uusiutuviin ja uusiutumattomiin. Ne riittävät jälkipolville ja säilyvät monimuotoisina, jos niitä käytetään ja hoidetaan kestävästi.

Tärkeitä luonnonvaroja ovat muiden muassa metsät ja vedet. Suomen pintavedet, esimerkiksi Itämeri, järvet ja joet, ovat haavoittuvia mataluutensa takia. Pohjavedet ovat tärkeitä talouskäytössä, ja niitä suojellaan saastumiselta.

Metsät ovat uusiutuvia. Metsien hallittu käyttö säilyttää talousmetsien monimuotoisuuden ja turvaa puunkasvun.

Maa- ja metsätalousministeriö johtaa uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön politiikkaa. Metsähallitus hoitaa valtion omistamia maa- ja vesialueita. Sen perustehtäviä ovat ympäristö- ja asiakaslähtöinen metsätalous sekä luonnonsuojelu.

Luonnostamme löytyy paljon erilaisia luonnonvaraisia kala- ja riistalajeja, marjoja ja sieniä. Luonnonvaraisia kasveja ja eläimiä suojellaan, jos ihmisen toiminta tai vieraslajit uhkaavat niiden kantojen säilymistä.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.