Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Verotus ja rahoitus / Verotus / Ajoneuvojen verotus

Ajoneuvojen verotus

Suomen ajoneuvorekisterissä olevista autoista on maksettava ajoneuvoveroa. Vero on ajoneuvokohtainen, ja sen maksaa haltija. Auton verokausi on vuoden mittainen. Verovuosi alkaa, kun auto tulee rekisteriin tai verovelvollinen vaihtuu esimerkiksi auton myynnin yhteydessä. Vero maksetaan Liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille.

Autovero koskee Suomeen tuotavien autojen ensiverotusta ja muuttotavarana maahan tuotavia autoja. Vero maksetaan Verohallinnolle. Autovero on maksettava ajoneuvon rekisteröinnin jälkeenkin, jos ajoneuvon rakennetta, käyttötarkoitusta tai omistusta muutetaan verotukseen vaikuttavalla tavalla. Näissä tapauksissa vero maksetaan Liikenteen turvallisuusvirastolle.

Jos yksityishenkilö ostaa uuden auton, moottoripyörän, veneen tai lentokoneen toisesta EU-maasta Suomeen, hänen on maksettava ostosta Suomen arvonlisävero. Arvonlisävero maksetaan Verohallinnolle autoveron yhteydessä, mutta jos kuljetusvälineestä ei suoriteta autoveroa, pitää verovelvollisen suorittaa arvonlisävero Verohallinnolle oma-aloitteisesti.

EU:n ulkopuolelta tuotavista ajoneuvoista maksetaan autoveron lisäksi tullia ja Suomen arvonlisäveroa. Tulli ja arvonlisävero maksetaan Tullille.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.