Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Verotus ja rahoitus / Tulojen ja menojen hallinta / Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta

Jos joutuu maksuvaikeuksiin, kannattaa olla asioiden selvittämisessä aktiivinen. Oman talouden hallintaan ja raha-asioiden hoitoon liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä asuinkunnan talous- ja velkaneuvojiin. Velkaantunut, joka ei suoriudu veloistaan, voi hakeutua lakisääteiseen yksityishenkilön velkajärjestelyyn. Sitä haetaan käräjäoikeudelta. Ennen hakemuksen jättämistä selvitetään mahdollisuus sovintoratkaisuun velkojien kanssa.

Kunnat voivat myöntää sosiaalisen luoton henkilölle, jolla ei ole pienituloisuutensa ja vähävaraisuutensa vuoksi mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa muulla tavoin. Sosiaalisia luottoja myöntäviä kuntia on noin 30, ja niissä asuu nelisenkymmentä prosenttia suomalaisista. Luoton saajan täytyy suoriutua luoton takaisinmaksusta. Kunta perii sosiaalisesta luotosta kohtuullisen vuotuisen koron. Sen pitää myös järjestää taloudellista neuvontaa ja ohjausta sosiaalisen luoton hakijalle.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.