Etusivu / Palvelut aiheittain / Verotus ja rahoitus / Pankkien toiminta ja sijoittaminen / Pankkien toiminta ja rahoitusmarkkinat

Pankkien toiminta ja rahoitusmarkkinat

Pankit hoitavat yksityisten ihmisten ja yritysten arkipäivän rahaliikennettä eli palkkojen, laskujen ja lainojen maksuja. Käyttötileihin voidaan liittää myös maksuvälineitä, kuten pankki- ja maksuaikakortteja. Tavallisten käyttötilien lisäksi pankit tarjoavat esimerkiksi sijoitukseen tarkoitettuja korkeakorkoisempia tilejä.

Rahoitusmarkkinoilla välitetään rahoitusta luotonantajilta luotonottajille. Luotonantajia ja -ottajia voivat olla sekä yritykset että kotitaloudet. Välittäjinä toimivat muun muassa pankit. Luottoihin liittyvää neuvontaa voi tarjota Suomessa vapaasti, ja vain osaa neuvontaa antavista yrityksistä valvotaan. Sijoitusneuvonta sen sijaan on luvanvaraista. Alaa valvoo Finanssivalvonta, joka vastaa myös pankkien ja omaisuudenhoitajien sekä vakuutusvälittäjien toiminnan valvonnasta. Pikaluottoyrityksiin liittyviä kuluttajansuoja-asioita valvoo Kuluttajavirasto.

Lainat ja talletukset ovat vaihtuva- tai kiinteäkorkoisia. Luotot on sidottu viitekorkoihin, esimerkiksi euriborkorkoon tai pankin omaan primekorkoon.

Myös valtio tarjoaa sijoittajalle ja säästäjälle sijoituskohteita.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 31.07.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori