Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Verotus ja rahoitus / Pankkien toiminta ja sijoittaminen / Pankkien toiminta ja rahoitusmarkkinat

Pankkien toiminta ja rahoitusmarkkinat

Pankit hoitavat yksityisten ihmisten ja yritysten arkipäivän rahaliikennettä eli palkkojen, laskujen ja lainojen maksuja. Käyttötileihin voidaan liittää myös maksuvälineitä, kuten pankki- ja maksuaikakortteja. Tavallisten käyttötilien lisäksi pankit tarjoavat esimerkiksi sijoituksiin tarkoitettuja korkeakorkoisempia tilejä.

Rahoitusmarkkinoilla välitetään rahoitusta luotonantajilta luotonottajille. Luottoihin liittyvää neuvontaa voi tarjota Suomessa vapaasti, ja vain osaa neuvontaa antavista yrityksistä valvotaan. Sijoitusneuvonta sen sijaan on luvanvaraista. Alaa valvoo Finanssivalvonta, joka vastaa myös pankkien ja omaisuudenhoitajien sekä vakuutusvälittäjien toiminnan valvonnasta. Pikaluottoyrityksiin liittyviä kuluttajansuoja-asioita valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Lainat ja talletukset ovat vaihtuva- tai kiinteäkorkoisia. Luotot on sidottu viitekorkoihin, esimerkiksi euriborkorkoon tai pankin omaan primekorkoon.

Myös valtio tarjoaa sijoittajalle ja säästäjälle sijoituskohteita.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.