Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Työ ja eläkkeet / Työttömyys ja työttömyysturva / Työttömäksi jääminen

Työttömäksi jääminen

Työttömäksi jäävän tai lomautetun tulee ilmoittautua työ- ja elinkeinotoimistoon työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Ilmoittautua voi myöhemminkin, mutta työttömyyskorvausta voi saada vasta ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumisen voi hoitaa verkossa TE-toimiston Oma työnhaku -sivulla, johon kirjaudutaan pankkitunnuksilla.

Esimerkiksi oma yritystoiminta, päätoiminen opiskelu, asepalvelus tai sairaalahoito voi olla este työttömyyspäivärahan saamiselle.

Työttömyyskassat maksavat ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa omille jäsenilleen. Työttömyyskassaan kuulumaton voi saada peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea Kelasta.

Yrittäjille on omat työttömyyskassat. Yrittäjä voi saada ansiosidonnaista työttömyysturvaa esimerkiksi silloin, kun yritys on myyty tai sen toiminta lopetettu.

Työttömän velvollisuutena on tehdä työllistymissuunnitelma yhdessä TE-toimiston kanssa, hakea aktiivisesti töitä sekä parantaa osaamistaan sovitulla tavalla.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.