Etusivu / Palvelut aiheittain / Työ ja eläkkeet / Työnhaku ja työpaikat

Työnhaku ja työpaikat

Avoimista työpaikoista ilmoitetaan niin verkossa kuin perinteisemmin lehdissä. Monet työnantajat palkkaavat tekijöitä myös ilman julkista hakua. Monissa verkkopalveluissa on mahdollisuus ilmoittaa itsensä työnhakijaksi ja esitellä osaamistaan työnantajille. Julkishallinto hakee työntekijöitään ilmoittamalla suoraan avoimista tehtävistä sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kautta.

TE-toimiston tehtävänä on auttaa ja tukea ammatinvalinnassa ja työpaikan haussa. Toimistot palvelevat yhtä lailla työntekijöitä hakevia työnantajia. Työpaikkoja välittävät myös useat yksityiset yritykset.

Työtä voi hakea myös ulkomailta. EU- ja ETA-maissa työhön voi mennä vapaasti, muihin maihin tarvitaan kohdemaan viranomaisen myöntämä työlupa.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 30.09.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori