Etusivu / Palvelut aiheittain / Turvallisuus ja järjestys / Maanpuolustus / Siviilipalvelus

Siviilipalvelus

Miehet voivat suorittaa varusmiespalveluksen sijasta siviilipalveluksen. Palvelukseen sisältyy koulutusta ja yhteiskunnalle hyödyllistä työpalvelua. Työpalvelu suoritetaan siviilipalveluskeskuksen hyväksymissä siviilipalveluspaikoissa. Siviilipalvelusta ei voi suorittaa oman työnantajan palveluksessa. Siviilipalvelukseen haetaan työ- ja elinkeinoministeriön siviilipalvelushakemuslomakkeella, jonka voi jättää esimerkiksi kutsuntalautakunnalle.

Totaalikieltäytyminen tarkoittaa asevelvollisuudesta ja siviilipalveluksesta kieltäytymistä. Totaalikieltäytyjä voi tehdä kieltäytymisestään kirjallisen ilmoituksen tai jättää saapumatta palveluspaikkaan. Suomen lain mukaan totaalikieltäytyjä tuomitaan joko valvontarangaistukseen tai vankeuteen.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 08.08.2013
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori