Etusivu / Palvelut aiheittain / Turvallisuus ja järjestys / Hätänumerot ja onnettomuudet / Onnettomuuksien ja rikosten jälkeen

Onnettomuuksien ja rikosten jälkeen

Onnettomuustilanne tai rikoksen uhriksi joutuminen voi aiheuttaa tuen, avun ja neuvojen tarvetta. Rikosilmoitus tehdään poliisille. Rikoksen uhriksi joutuneella on oikeus tarvitsemaansa tukeen ja oikeudelliseen apuun.

Suuronnettomuuksien tapahduttua järjestetään kriisiapua yleensä välittömästi. Yksittäiseen onnettomuuteen joutunut voi saada terveyspalvelujen lisäksi apua auttavista puhelimista, mielenterveysalan asiantuntijoilta ja esimerkiksi seurakunnilta. Henkisen tuen lisäksi saatetaan tarvita apua muun muassa juridisiin kysymyksiin. Tätä voi hakea esimerkiksi oikeusaputoimistosta tai yksityisistä lakiasiaintoimistoista.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Suomessa sattuneet suuronnettomuudet, ilmailu-, vesiliikenne- ja raideliikenneonnettomuudet sekä näihin liittyneet vakavat vaaratilanteet.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 21.05.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori