Suomi.fi uudistuu kesän 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Perhe- ja sosiaalipalvelut / Vammaisuus

Vammaisuus asiasanalla henkilötiedot

Kaikilla on oikeus tasa-arvoiseen elämään ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen vammasta riippumatta. Kuntien tehtävänä on järjestää vammaisille heidän tarvitsemansa palvelut sekä tukea vammaisten selviämistä kotioloissa.

Vammaisille on tarjolla kuntoutusta, koulutusta ja arjen apua. Vammaisille tarkoitetuista taloudellisista tuista saa neuvoja Kelasta. Vammaisuuden perusteella voi saada esimerkiksi vapautusta ajoneuvoverosta.

Palvelua haetaan yleensä kunnalta kirjallisella hakemuksella. Ohjeita ja apua kunnan palvelujen hakemiseen saa vammaispalveluista vastaavalta sosiaalityöntekijältä.

Vammaisten erityisjärjestöt tarjoavat apua ja neuvoja sekä vaikutuskanavia.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

  • Koko maa

  • Kelan etuuslaskurit  sähköinen asiointi
    Laskurien avulla voit selvittää mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa etuutta. Käytettävissäsi on seuraavat laskurit: Eläkkeensaajan asumistuki, Erityishoitorahan määrä, Kuntoutusrahan määrä, Opintolainavähennys, Opintotuki, Opiskelijan omat tulot, Koul...
    Kansaneläkelaitos Kela
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.