Etusivu / Palvelut aiheittain / Perhe- ja sosiaalipalvelut / Vammaisuus

Vammaisuus asiasanalla henkilötiedot

Kaikilla on oikeus tasa-arvoiseen elämään ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen vammasta riippumatta. Kuntien tehtävänä on järjestää vammaisille heidän tarvitsemansa palvelut sekä tukea vammaisten selviämistä kotioloissa.

Vammaisille on tarjolla kuntoutusta, koulutusta ja arjen apua. Vammaisille tarkoitetuista taloudellisista tuista saa neuvoja Kelasta. Vammaisuuden perusteella voi saada esimerkiksi vapautusta ajoneuvoverosta.

Palvelua haetaan yleensä kunnalta kirjallisella hakemuksella. Ohjeita ja apua kunnan palvelujen hakemiseen saa vammaispalveluista vastaavalta sosiaalityöntekijältä.

Vammaisten erityisjärjestöt tarjoavat apua ja neuvoja sekä vaikutuskanavia.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

  • Koko maa

  • Kelan etuuslaskurit Sähköinen asiointipalvelu sähköinen asiointi
    Laskurien avulla voit selvittää mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa etuutta. Käytettävissäsi on seuraavat laskurit: Eläkkeensaajan asumistuki, Erityishoitorahan määrä, Kuntoutusrahan määrä, Opintolainavähennys, Opintotuki, Opiskelijan omat tulot, Koul...
    Kansaneläkelaitos Kela
Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 03.10.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori