Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Perhe- ja sosiaalipalvelut / Lastenhoito

Lastenhoito asiasanalla isyysraha

Kunnat vastaavat päivähoidon järjestämisestä alle kouluikäisille lapsille. Vanhempainrahakauden päätyttyä vanhemmilla on oikeus saada alle kouluikäiselle lapselleen hoitopaikka päiväkodissa, perhepäivähoidossa tai ryhmäperhepäivähoidossa. Kunnat valvovat myös yksityistä päivähoitoa.

Päivähoitomaksu määräytyy perheen koon ja tulojen mukaan. Pienituloisimmilta maksua ei peritä. Kunnasta ja Kelasta saa neuvoja perheiden taloudellisista tuista.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

 • Koko maa

 • Hakemus - Äidin vanhempainetuudet  sähköinen asiointi
  Lomakkeella haetaan äidin vanhempainetuuksia lapsen syntymän tai ottolapseksi ottamisen perusteella. Lomakkeella äiti voi hakea äitiysrahaa, vanhempainrahaa, osittaista vanhempainrahaa, erityisäitiysrahaa, äitiysavustusta, lapsilisää ja adoptiotukea.
  Kansaneläkelaitos Kela
 • Kelan etuuslaskurit  sähköinen asiointi
  Laskurien avulla voit selvittää mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa etuutta. Käytettävissäsi on seuraavat laskurit: Eläkkeensaajan asumistuki, Erityishoitorahan määrä, Kuntoutusrahan määrä, Opintolainavähennys, Opintotuki, Opiskelijan omat tulot, Koul...
  Kansaneläkelaitos Kela
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.