Etusivu / Palvelut aiheittain / Perhe- ja sosiaalipalvelut / Läheisen kuoltua

Läheisen kuoltua asiasanalla kuolema

Kuolema aiheuttaa surua, mutta myös runsaasti käytännön järjestelyjä. Sairaalat ja hoitolaitokset ilmoittavat kuolemasta tarpeellisille tahoille, mutta äkillisen kuolemantapauksen yllättäessä kannattaa pyytää poliisi hoitamaan kuolinsyyn tutkinta.

Kadonnut henkilö voidaan julistaa kuolleeksi tuomioistuimessa. Hakemuksen kuolleeksi julistamisesta voi tehdä koska tahansa, jos lain mukaiset edellytykset ovat täyttyneet.

Seurakuntien hautausmailta saa hautapaikan myös kirkkoon kuulumaton. Hautajaisten järjestämisessä apua tarjoavat muun muassa seurakunnat ja yksityiset hautaustoimistot. Hautajaiset voi halutessaan järjestää myös itse. Käytännön apua perunkirjoituksen toimittamiseen ja perinnön hoitamiseen saa esimerkiksi oikeusaputoimistoista.

Omaiset ja läheiset saavat surussaan apua ja neuvoja esimerkiksi terveydenhuollosta, seurakunnilta ja järjestöiltä.

Leskellä ja alle 18-vuotiailla lapsilla on mahdollisuus saada perhe-eläkettä.

Hautausmaan ja yksityisen hautapaikan perustamiseen tarvitaan viranomaisen lupa, kuten myös tuhkan siirtoon hautapaikasta toiseen.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 04.10.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori