Etusivu / Palvelut aiheittain / Maahan- ja maastamuutto / Maahanmuutto / Pakolaiset ja turvapaikanhakijat

Pakolaiset ja turvapaikanhakijat

Jos ihminen joutuu kotimaassaan vainotuksi alkuperän, uskonnon, kansallisuuden, poliittisen mielipiteen tai vastaavan syyn takia tai jos hän joutuu pakenemaan esimerkiksi sotaa tai ympäristökatastrofia, hän on oikeutettu hakemaan turvapaikkaa toisesta valtiosta.

Suomessa turvapaikkahakemus jätetään poliisille tai rajaviranomaisille heti maahan saavuttaessa. Poliisi tai rajatarkastusviranomainen selvittää turvapaikanhakijan henkilöllisyyden, matkareitin ja maahantulotavan.

Maahanmuuttovirasto tekee päätöksen turvapaikka-asiassa. Myönteisen päätöksen saanut saa yleensä pakolaisaseman eli turvapaikan. Hän voi myös saada oleskeluluvan toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella.

Monet kansalaisjärjestöt antavat apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 24.06.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori