Etusivu / Palvelut aiheittain / Liikenne ja matkailu / Liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuus asiasanalla liikennesäännöt

Kaikkia liikenteessä liikkujia ohjaavat liikennesäännöt ja -merkit. Poliisin tehtävä on valvoa liikennettä ja sääntöjen noudattamista.

Säätila vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen. Ilmatieteen laitos varoittaa esimerkiksi huonoista ajokeleistä. Yleisradion radiokanavat ja teksti-tv:n liikennetiedotteet antavat tietoa liikenteen häiriöistä.

Liikennevälineissä käytetään turvavälineitä. Autoissa turvavyö on pakollinen. Suurissa veneissä pelastusliivit pitää olla sekä kuljettajalla että matkustajilla. Soutuveneessä pelastusliivin käyttö ei ole pakollista, mutta se on suositeltavaa.

Kypärä on lain mukaan pakollinen moottoripyöräilijöillä ja mopoilijoilla. Myös polkupyöräilijän ja matkustajan, kuten pyörällä kuljetettavan lapsen, on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää. Pimeän aikaan liikkuva jalankulkija tarvitsee heijastimen.

Navigointilaitteen avulla voi parantaa oman ajonsa suunnitelmallisuutta ja siten lisätä turvallisuutta liikenteessä. Älykkäät liikenteen seuranta- ja ohjausjärjestelmät tuottavat informaatiota yhtä lailla liikenteen suunnitteluun kuin kuljettajillekin.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 17.02.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori