Etusivu / Palvelut aiheittain / Liikenne ja matkailu / Kulkuneuvot ja ajoluvat / Luvat

Luvat asiasanalla katsastus

Moottoriajoneuvon kuljettamiseen tarvitaan lupa. Lupa hankitaan poliisilta, mutta ennen sitä on suoritettava kuljettajantutkinto. Ajokorttia varten tarvitaan myös terveystodistus. Lääkärillä on velvollisuus ilmoittaa poliisille, jos ajokortin hakijan tai haltijan terveydentila ei täytä ajokortin edellyttämiä vaatimuksia.

Ajokortit on jaettu eri luokkiin sen mukaan, mitä ajoneuvoa kunkin kortin haltija saa kuljettaa. Tavallisimmat korttiluokat ovat M, T, A,  B, C ja D. Mopoa saa kuljettaa M-luokan, traktoria T-luokan, moottoripyörää A-luokan ja henkilö- ja pakettiautoa sekä peräkärryä B-luokan kortilla. C-luokan kortti oikeuttaa raskaiden pakettiautojen ja kuorma-autojen kuljettamiseen. D-kortti oikeuttaa linja-auton ajamiseen.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 08.02.2013
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori