Etusivu / Palvelut aiheittain / Liikenne ja matkailu / Kulkuneuvot ja ajoluvat / Ajoneuvojen ja kulkuneuvojen rekisteröinti

Ajoneuvojen ja kulkuneuvojen rekisteröinti

Ajoneuvojen rekisteröintejä tehdään katsastuspaikoilla, vakuutusyhtiöissä, autoliikkeissä ja rahoitusyhtiöissä. Ajoneuvosta on kaupan jälkeen jätettävä rekisteri-ilmoitus seitsemän päivän kuluessa. Rekisteriä pitää yllä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Autojen lisäksi esimerkiksi moottoripyörät ja -kelkat, asuntovaunut ja tietyntyyppiset ns. mönkijät pitää rekisteröidä. Tehokkaat moottoriveneet, vesiskootterit ja vähintään 5,5 metriä pitkät purjeveneet on rekisteröitävä. Niiden rekisteriä ylläpitää Trafi.

Henkilö- tai pakettiauton poistaminen rekisteristä on maksutonta, kun lopullisesti käytöstä poistetun ajoneuvon toimittaa alan yritysten vastaanottopisteisiin romutettavaksi.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Tulosta
Lähetä Suomi.fi-linkki
X
 
 

Lähetä Suomi.fi-linkki -toiminnon avulla voit lisätä tärkeimmän Suomi.fi-sisältösi selaimesi kirjanmerkkeihin tai lähettää sen sähköpostitse haluamillesi vastaanottajille. Voit myös jakaa haluamasi sisällön verkostoillesi yleisimmissä yhteisöpalveluissa. Nämä palvelut ovat yleensä maksuttomia, mutta ne vaativat rekisteröitymisen.

XML Sivu päivitetty 21.10.2014
Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.

Suomi.fi-toimitus | Valtiokonttori