Suomi.fi uudistuu vuoden 2017 aikana ja korvaa nykyisen Suomi.fin, Yrityssuomi.fi-palvelun ja viranomaisille palveluja kokoavan Suomi.fin Työhuoneen. Tutustu Suomi.fin kehitysversioon.
Icons / Utility / Close Created with Sketch.

Etusivu / Palvelut aiheittain / Liikenne ja matkailu / Kartat ja paikkatieto

Kartat ja paikkatieto

Suomi on tarkoin kartoitettu. Eri tarkoituksiin on erityyppisiä karttoja.

Maanmittauslaitos tuottaa maastokarttoja koko Suomesta. Se on avannut kaikki digitaaliset karttatietonsa yleiseen käyttöön. Laitoksen avointen aineistojen tiedostopalvelu on maksuton.  

Liikenneviraston autoilijan tiekartta palvelee autolla liikkuvia. Karttoja voi tutkia myös verkossa. Virasto ylläpitää myös liikennemääräkarttaa sekä karttaa, josta näkee matalat alikulut ja painorajoitteiset sillat.

Kunnilla on omille alueilleen opaskarttoja esimerkiksi ulkoilijoiden ja retkeilijöiden käyttöön. Karttahakujen avulla voi tutkia kuntien pinta-aloja, hakea tietoa peruspalveluista ja mitata välimatkoja.

Merikartoituksesta Suomessa vastaa Liikennevirasto. Se tuottaa esimerkiksi perinteisiä painettuja merikarttoja ja CD-merikarttoja. Karttoja on saatavilla myös sisävesistöistä. 

Finavia vastaa Suomessa kaikista lentämiseen tarvittavista karttapalveluista. Se tuottaa esimerkiksi laskeutumis- ja lentopaikkakarttoja.

Näytä sisältö: Käytetyimmät ensin Aakkosjärjestyksessä

Siirry Kansalaisneuvonta.fi-sivustolle.
Siirry Suomi.fin Työhuone-sivustolle - tietoja ja palveluja viranomaisille.
Siirry Yrityssuomi.fi-verkkopalveluun.